Kirjoitettu 3.12.2023

Syyskokousasiaa

Kaskisten Perussuomalaiset ry piti sääntömääräisen syyyskokouksen 10.11.2023. puheenjohtajana jatkaa Lasse Lähdesluoma. Muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Salo (varalla Sirpa Tarkka), Erja Seppälä (Anu Lehtonen), Ari Lehtonen (Seppo Petäys) ja Kai Ylikoski (Jarmo Tarkka). Etelä-Pohjanmaan piirihallitukseen edustajaksi valittiin Lasse Lähdesluoma ja varaedustajaksi Jukka Salo. Piirin edustajiksi valittiin Lasse Lähdesluoma (varalla Jarmo Tarkka), Arja Hanka (Erja Seppälä), Jukka Salo (Juhani Aarnio), Ari Lehtonen (Seppo Petäys) ja Kai Ylikoski (Anu Lehtonen).

Kirjoitettu 5.11.2023

Myrskytuuli vastusti Perussuomalaisia

Silakkamarkkinat Kaskisissa vietettiin aika kovassa tuulessa, tuuli puhalsi parhaimmillaan puuskissa reilusti yli 20 m/s. Perussuomalainen teltta natisi ja notkui tuulen armoilla mutta periksi ei antanut, pieniä repeämiä tapahtui, mutta kokonaisuudessaan jalat maassa oltiin niinkuin ihan elämässäkin.

Linkki perussuomalaiset lehden järjestöosioon missä juttu tapahtumasta.

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2023/10/web_32306999_PS-10_2023-jarjesto.pdf

 

Kirjoitettu 4.10.2023

Kaskisten Perussuomalaiset Silakkamarkkinoilla

Syksy on saapunut ja Kaskisissa on taas Silakkamarkkinoiden aika. Lauantaina 7.10. ja sunnuntaina 8.10 Kaskisten Perussuomalaiset on telttakompleksillaan myös mukana. Myytävänä on makkaraa ja kahvia. Teltalla on tarjolla myös mukavaa seuraa ja ennenkaikkea mukavia keskusteluja aiheesta kuin aiheesta.

Kannattaa tulla mukaan, kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Kirjoitettu 24.2.2023

Vaalit 2023 Eduskuntavaaliehdokkaat

Klikkaa vaalit.perussuomalaiset.fi

ja tutustu Perussuomalaisiin ehdokkaisiin.

 

Rami Aalto Karijoelta.
Yksi Vaasan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokas.
Tutustu häneen ja muihin ehdokkaisiin: vaalit.perussuomalaiset.fi


(lisää…)

Kirjoitettu 13.1.2023

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri järjestäytyi Ilmajoella

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piiri piti järjestäytymiskokouksensa Ilmajoella. Iltapäivä oli valintoja täynnä.

Piirin 1. varapuheenjohtajaksi valittiin Esa Kannelmaa Laihialta, 2. varapuheenjohtajaksi Jaana Kuusisto Kauhajoelta ja 3. varapuheenjohtajaksi Matti Heinonen Kurikasta.
Piirisihteerinä jatkaa Petri Saunamäki Ilmajoelta, taloudenhoitajana Mikael Ö Vaasasta sekä tiedottajana ja vaalipäällikkönä Juha Rantala Vaasasta. Piirin puheenjohtajana toimii Anne Matokangas, joka valittiin tehtäväänsä jo piirin syyskokouksessa.

Piirin työvaliokuntaan valittiin puolestaan kaikkien edellä mainittujen lisäksi Juha Nortunen Ähtäristä, Lasse Lähdesluoma Kaskisista, Jorma Rantala Isojoelta, Micael Westerholm Mustasaaresta ja Mikko Martikkala Lapualta.

Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Anne Matokangas korosti avauspuheenvuorossaan, että piiri keskittää nyt kaiken tarmonsa huhtikuun eduskuntavaaleihin. Vaasan vaalipiiristä perussuomalaiset asettaa kaikkiaan 16 ehdokasta, joista yksitoista Etelä-Pohjanmaalta ja viisi Keski-Pohjanmaalta.
– Koko vaalipiirin alueelta perussuomalaiset ovat nimenneet 15 ehdokasta. Lista pyritään saamaan täyteen lähiviikkojen aikana. Piiri ja jo nimetyt ehdokkaat ovat tehneet jo loppukesästä alkaen ansiokasta vaalityötä ja työ vain tehostuu, mitä lähemmäksi vaalit tulevat, tiivisti Matokangas kentän tilannetta.
Perussuomalaisilla on Vaasan vaalipiiristä kolme kansanedustajaa.
– Gallup-tulokset ja palaute kentältä on ollut niin positiivista, että vaaleista on lupa odottaa erinomaista tulosta, ennakoi Matokangas.

Juha Rantala

Kirjoitettu 4.1.2023

Suupohjan yhdistyksen yhteisellä joululounaalla

KIRJOITETTU 13.12.2022 Juha Rantala

Suupohjan alueella toimivat kuusi perussuomalaista paikallisyhdistystä (Kauhajoki, Karijoki, Isojoki, Kaskinen, Kristiinankaupunki ja Teuva) ovat tehneet jo viime kesästä saakka mittavaa ja suunnittelmallista yhteistyötä lisätäkseen alueella perussuomalaisten kannatusta ja menestymistä vaaleissa. Monimuotoinen työ pitää sisällään mm. osallistumista alueella järjestettäviin markkinatapahtumiin, omien toritapahtumien järjestämistä sekä perussuomalaisten lehtien, esitteiden ja vaalimateriaalien jakoa. Joulun ajaksi on kuitenkin lupa rauhoittua ja hiljentyä.
Joulun merkitystä korostaen kuuden kunnan yhteistyöryhmä järjesti sunnuntaina 11. joulukuuta Kauhajoen Nummijärven Nummikodilla vielä yhteispalaverin, jonka päätteeksi nautittiin maittava ja herkullinen joululounas kinkkuineen ja laatikoineen. Jälkiruokana perinteinen riisipuuro ja sekahedelmäsoppa. Kahvit ja piparit kuuluivat myös asiaan. Tapahtumaa oli kunnioittamassa Suupohjan alueen yhteinen eduskuntavaaliehdokas Rami Aalto Karijoelta.

Kirjoitettu 4.1.2023

Kaskisten Perussuomalaisissa mennään myös vuosi 2023 Lasse Lähdesluoman johdolla

KIRJOITETTU 28.11.2022 Juha Rantala

Lasse Lähdesluoma valittiin yksimielisesti Kaskisten Perussuomalaisten syyskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi myös ensi vuodelle.
Yhdistyksen hallitukseen valittiin myös Jukka Salo (varalla Sirpa Tarkka), Erja Seppälä (Anu Lehtonen), Ari Lehtonen (Seppo Petäys) ja Kai Ylikoski (Jarmo Tarkka).
Puheenjohtaja Lasse Lähdesluoma edustaa ensi vuonna Kaskisten Perussuomalaisia Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirin hallituksessa. Lähdesluoman varana toimii Jukka Salo.
Piirikokousedustajiksi Kaskisista valittiin Lasse Lähdesluoma (varalla Jarmo Tarkka), Arja Hanka (Erja Seppälä), Jukka Salo (Kai Ylikoski) ja Ari Lehtonen (Seppo Petäys).

 

Kirjoitettu 11.7.2022

Kristiinankaupungin kesämarkkinat 14.7.-17.7.2022

Kuuden kunnan eli Kaskisten, Kauhajoen, Karijoen, Isojoen, Teuvan ja Kristiinankaupungin Perussuomalaisten yhteistyöryhmä järjestää markkinateltan markkinoille. Myös Etelä-Pohjanmaan piiri on osallisena tapahtumassa. Mukana myös järjestävän alueen oma kansanedustajaehdokas Rami Aalto Karijoelta. Tule tapaamaan ja keskustelemaan hänen ja muiden perussuomalaisten vaikuttajien kanssa. Teltalla paikalla perjantaina myös kansanedustaja Mika Niikko (klo 12.00 – 13.00) ja lauantaina kansanedustaja Juha Mäenpää (klo 10.00 – 15.00).

Rami Aalto

Kansanedustajaehdokas Rami Aalto

Kirjoitettu 22.5.2022

Kohti vuoden 2023 eduskuntavaaleja

Karijoen, Kaskisten, Kristiinankaupungin, Kauhajoen, Isojoen ja Teuvan Perussuomalaiset ovat valinneet ensi vuoden eduskuntavaaliehdokkaaksi yhteisen ehdokkaan – Rami Aalto, 26-v, Karijoki

 

Perussuomalaiset yhdistykset ovat lyöneet hynttyyt yhteen ja lähtevät kohti vuoden 2023 eduskuntavaaleja suuressa yhteisymmärryksessä. Suupohjan alueen perussuomalaiset eli Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Isojoki ja Teuva ovat yhdessä asettaneet oman eduskuntavaaliehdokkaan. Yhdistykset ovat päättäneet asettua Rami Aallon taakse. Rami on Karijoelta, mutta hänelle koko alue on erittäin tärkeä. Rami on 26-vuotias mutta on jo toista kautta Karijoen kunnanvaltuutettuna ja tällä kaudella hän toimii myös kunnanvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Rami toimii myös Karijoen Perussuomalaiset ry:n puheenjohtajana.

Kirjoitettu 17.5.2022

Perussuomalaiset näkyvästi esillä Kristiinankaupungin kevätmarkkinoilla

Kristiinankaupungin kevätmarkkinat huhtikuussa veti rannikkokaupungin kauppatorille ja Raatihuoneenpuistoon tuhansia kävijöitä, ja perinteiseen tapaan paikalla olivat myös perussuomalaiset.
– Kyllä meidät bongattiin aivan kiitettävästi ja olimme muuten ainoa puolue, joka oli esillä markkinoiden molempina päivinä. Paikallisen kielipuolueen voimat loppuivat jo yhteen markkinapäivään, veisteli Kristiinankaupungin Perussuomalaisten puheenjohtaja Jari Salmela.
Hänen mukaansa paikalla käytiin mielenkiintoisia keskusteluja, joissa päällimmäisiksi nousi Nato-asia, Ukrainan sota ja tulevat eduskuntavaalit.
– Onneksi olimme saaneet markkinoille kylään kansanedustaja Jukka Mäkysen, joka saikin kertoa useaan otteeseen ihmisille Nato-tilanteesta päivitettyä tietoa. Saimme erinomaista palautetta yli puoluerajojen siitä, että olimme markkinoilla mukana, ja lukuisat keskustelut kyllä nähdäkseni pönkittivät meidän perussuomalaisten asemaa ja uskottavuutta.

Ukrainan sota on ollut myös Kristiinankaupungissa vahvasti esillä, ja siksi myös Kristiinankaupungin perussuomalaiset ovat halunneet kantaa oman kortensa kekoon ukrainalaisten puolesta.
– Me perussuomalaiset olemme olleet mukana paikallisten kauppiaiden ja yksityishenkilöiden kanssa toimittamassa konkreettista apua suoraan Ukrainaan. Erilaisia elintarvikkeita ja muuta hyödyllistä olimme toimittamassa paikan päälle yli 2 000 kilon edestä. Paikallisosaston toimijamme Yvonne Ojaniemi koordinoi avustuslähetystä paikanpäältä aina suoraa kohteeseen, selvitti Jari Salmela.

Kristiinankaupungin kevätmarkkinat avasi omalta osaltaan eduskuntavaalikampanjan myös koko Suupohjan alueella.
– Kaikki Suupohjan alueen kuusi yhdistystä eli Kristiinankaupunki, Kaskinen, Teuva, Kauhajoki, Isojoki ja Karijoki ovat aloittaneet yhteistyön oman yhteisen eduskuntavaaliehdokkaan puolesta. Yhdistyksien edustajat ovat kokoontuneet säännöllisesti palavereihin suunnittelemaan ehdokkaan vaalityötä ja lähiajan tapahtumia. Tällaista joukkuehenkeä en ole ennen kokenut, sanoo Kaskisten Perussuomalaisten puheenjohtaja Lasse Lähdesluoma ylpeänä, joka on ollut monia kymmeniä vuosia mukana aktiivina puolueen toiminnassa.

Toim. huom! Suupohjan kuuden yhdistyksen yhteinen ehdokas, 26-vuotias Rami Aalto Karijoelta, nimettiin virallisesti eduskuntavaaliehdokkaaksi Perussuomalaisten piirihallituksen kokouksessa torstaina 12. toukokuuta.

Juha Rantala

https://etela-pohjanmaa.perussuomalaiset.fi/uutinen/perussuomalaiset-nakyvasti-esilla-kristiinankaupungin-kevatmarkkinoilla/

Kirjoitettu 8.2.2022

Henkilövalinnat vuodelle 2022

Kaskisten Perussuomalaiset valitsi syyskokouksessaan yksimielisesti Lasse Lähdesluoman yhdistyksen puheenjohtajaksi myös vuodelle 2022.
Yhdistyksen hallitukseen valittiin lisäksi Jukka Salo (varalla Sirpa Tarkka), Erja Seppälä (Anu Lehtonen), Jarmo Tarkka (Juhani Aarnio) ja Ari Lehtonen (Seppo Petäys).
Perussuomalaisten Etelä-Pohjanmaan piirihallituksessa Kaskisten yhdistystä edustaa ensi vuonna puheenjohtaja Lasse Lähdesluoma (varalla Jukka Salo)
Kaskisten Perussuomalaisten piirikokousedustajiksi valittiin Lasse Lähdesluoma (Jarmo Tarkka), Arja Hanka (Erja Seppälä), Jukka Salo (Juhani Aarnio) ja Ari Lehtonen (Seppo Petäys).
Toiminnantarkastajaksi valittiin Jyrki Chryssanthou (varalla Kauko Nissinen).

Hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Jukka Salo. Sihteerinä ja taloudenhoitajana jatkaa Arja Hanka.

Kirjoitettu 8.1.2022

Aluevaalit 2022

Aluevaalit 2022

Kaskisten Perussuomalainen ehdokas Pohjanmaan hyvinvointialueen aluevaaleissa

Kai Ylikoski. Aluevaalien ennakkoäänestys 12.-18.1.2022. Varsinainen vaalipäivä 23.1.2022.

 

Kirjoitettu 19.4.2020

KUNTAVAALIT 2021

https://www.perussuomalaiset.fi/kuntavaalit-2021/mitapa-jos-lahtisit-ehdolle-kuntavaaleihin/

Kirjoitettu 7.4.2017

KUKA KUNNISSA OIKEASTI PÄÄTTÄÄ

http://yle.fi/uutiset/3-9549697